Dagelijks nieuws over SIEV en de leden, het bestuur, sponsoren en partners

Maurice Rutgrink geeft op deze archieffoto uitleg op de ALV van SIEV.
Maurice Rutgrink geeft op deze archieffoto uitleg op de ALV van SIEV.

Veiligheid in schoonmaak op de agenda

Veiligheidskundige Maurice Rutgrink zet veiligheid in schoonmaak op agenda.

Maurice Rutgrink schreef zijn scriptie over het gebruik van harnasgordels en lijnen in de glasbewassing. Dat glazenwassers en de schoonmaakbranche op arbogebied ‘van ver moeten komen’, is volgens hem het understatement van het jaar. Zelf is hij 38 jaar glazenwasser geweest en eigenaar van een schoonmaakbedrijf. Na te zijn gevormd in een wereld van wurgtarieven en ‘meters maken’, gunt hij zichzelf als veiligheidskundige een nieuwe, verfrissende blik op zaken. Een blik die hij bovendien enthousiast met anderen deelt.

Lees verder via Veiligheidskundige Maurice Rutgrink zet veiligheid in schoonmaak op agenda

Overig nieuws

Veel zzp'ers stoppen met hun bedrijf.

‘Geen sprake van arbeidsuitbuiting bij Amsterdamse sportschool’

logistiek10

Onderzoek naar logistieke knelpunten

loon100

‘Gemiddeld salaris stijgt naar 3474 euro’

saai10

Onderzoek: ‘bijna 9 uur per dag achter je bureau’

Ook op de fiets gaat Paul Fok langs relaties van SIEV.

SIEV-voorzitter on tour: ‘kennisoverdracht voor onze leden’

meeting890

Overnames in het mkb steeds vaker met uitgestelde betaling

stress

Het effect van hoge werkdruk op het vertrek van werknemers

office60

‘Productiever zijn maakt thuiswerken geliefd’

Pixabay. Deze masten worden steeds belangrijker voor het energienet.

‘Betaalbare, betrouwbare energie is geen luxe’

kennis100

Kennisprogramma Schoonmaak Vakdagen met veel diversiteit

Foto ter illustratie van een zanger. (Pixabay),

Zingende schoonmaker neemt afscheid

meten100

‘Eerlijk meten is de norm’

Er komt veel studiewerk bij kijken. Foto: Pixabay.

Podcast: ‘Grote vastgoedopgave voor Defensie’

kiest600

ZZP Kiest: hét platform dat zzp’ers helpt hun politieke keuze te maken

horecava

Schoonmaak-innovatie in de horeca: slim, duurzaam en gastgericht