Dagelijks nieuws over SIEV en de leden, het bestuur, sponsoren en partners

belasting50

Welke fiscale aftrekposten gelden voor jou?

Sinds 1 maart kan men weer belastingaangifte doen. Door slim gebruik te maken van aftrekposten, kun je mogelijk geld terugkrijgen van de Belastingdienst. Dus kijk welke aftrekposten voor jou gelden. Drie voorbeelden van aftrekposten die je in de aangifte inkomstenbelasting kunt aftrekken.    

1. Zorgkosten. Heb je in 2024 hoge zorgkosten gemaakt die niet door je zorgverzekeraar zijn vergoed? Dan mag je sommige kosten aftrekken in je belastingaangifte. Denk aan uitgaven voor de tandarts, fysiotherapie of een gehoorapparaat. Let op: voor de aftrek van zorgkosten geldt een aantal voorwaarden. En, alleen het deel van je zorgkosten dat boven het drempelbedrag uitkomt, kun je aftrekken. Kijk op belastingdienst.nl/zorgkosten voor meer informatie.  

2. Een gekochte of verbouwde woning. Heb je een koophuis? Dan kun je de betaalde hypotheekrente vaak aftrekken in je belastingaangifte. Ook kosten die je in 2024 hebt gemaakt bij de aankoop van je woning, zoals notariskosten voor de hypotheekakte en advieskosten, kun je mogelijk aftrekken. Heb je je huis in 2024 verbouwd met een lening? Dan kan de rente over die lening soms ook aftrekbaar zijn. Kijk op belastingdienst.nl/eigenwoning welke aftrekposten er nog meer zijn.  

3. Gescheiden of uit elkaar. Ben je in 2024 gescheiden of uit elkaar gegaan? Dan kan dit gevolgen hebben voor je belastingaangifte. Moest je partneralimentatie betalen aan je ex-partner? Dan mag je deze kosten aftrekken. Kinderalimentatie is daarentegen niet aftrekbaar. Kijk goed naar je situatie en check de regels op belastingdienst.nl/scheiden. Vul ook de scheiden-checklist in om overzicht te krijgen van waar je rekening mee moet houden in je belastingaangifte.  Meer weten? Wil je weten welke aftrekposten nog meer voor jou gelden?

Op belastingdienst.nl/aftrekposten vind je alle informatie. Zo zorg je ervoor dat je niet te veel belasting betaalt en je misschien zelfs geld terugkrijgt.

Kom je er niet helemaal uit? Geen zorgen! De Belastingdienst helpt je graag. Op belastingdienst.nl/aangifte vind je bijvoorbeeld handige checklists. Zo weet je precies welke gegevens je nodig hebt voor jouw belastingaangifte. Liever persoonlijke hulp? Dat kan ook. Zo kun je een belafspraak maken met de Belastingdienst of langskomen bij een vestiging bij jou in de buurt. Kijk welke hulp het beste bij jou past op belastingdienst.nl/hulp.

Overig nieuws

auto90

Welke auto past bij welke zakelijke rijder?

thuiswerken80

‘Dankzij Covid veel meer banen aangeboden waarbij je kunt thuiswerken’

podcast780

FMN Podcast: ‘gastvrije entree zonder menselijk ontvangst’

laptop800

Waarom is internet zo duur in Nederland?

SIEV-bestuurslid Laetitia Simonis.

Reactie op het CNV-onderzoek over de griepgolf

Edgar van Engelen overhandigt directeur Huseyin Onur Yasar het certificaat van het SIEV-Keurmerk.

SIEV-Keurmerk voor Anjer Schoonmaak & Bedrijfsdiensten

motes60

Kärcher FlexoMate trolleys staan klaar

Het behaalde MVO-certificaat.

CS2001 investeert in een duurzame toekomst

rechtbank10

Acht schoonmaakbedrijven failliet

Foto: CIIID Architectural Presentations

Nocore steunt stichting ‘Steun Emma Kinderziekenhuis’

Ook in de schoonmaakbranche komt het steeds minder vaak voor dat oudere werknemers van hun pensioen kunnen genieten. Maar wat er gebeurt er als je van baan gaat veranderen?

Webinar MKB Nederland en VNO-NCW over pensioenen

Op foto van links naar rechts: Jesse Manenschijn (TwynstraGudde), Froukje Terpstra (TwynstraGudde), Michel Tobé (Voorzitter bestuur FMN).

Facility & Workplace Management marktonderzoek

Duizenden zitten thuis of buiten op de bank.  (foto Pixabay).

Zeven op tien werkzoekenden ontvangen bijstand, WGA of Wajong

Laetitia Simonis op een archieffoto met haar mede bestuursleden Paul Fok en Frank Verberne.

Visie SIEV-bestuurslid Laetitia Simonis op het personeelstekort

work70

‘Banen in schoonmaak en facility gedaald door thuiswerken’